Dit is studie informatie voor de volgende opleidingen

– Administratief medewerker – niveau 2

Uitstroommogelijkheden: Secretarieel medewerker of Telefoniste/Receptioniste

– Secretaresse – niveau 3

Over het beroep

Ben jij het toekomstige visitekaartje van het bedrijf? De spin in het web op kantoor? Met een baan in deze sector heb je een gevarieerd takenpakket. Je werkt e-mails en teksten uit, beheert agenda’s, maakt afspraken en handelt telefoontjes af. Vaak ben je verantwoordelijk voor de interne- en externe post en het beheer van documenten in de organisatie. Je weet hoe het archief werkt en houdt deze zorgvuldig bij.

Ook help je graag mensen. Je ondersteunt collega’s en jouw leidinggevende. Als er bezoek komt, zorg je ervoor dat men zich welkom voelt. Omdat je de organisatie waar je werkt goed kent, kun je klanten op een goede manier te woord staan.

Met een opleiding via deMBOzaak behaal je een officieel, landelijk erkend MBO diploma. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan jouw computervaardigheden. Microsoft Office certificaten geven je een goede basis in het werken met computerprogramma’s. Dat geeft jouw MBO diploma meerwaarde! Een mooie start van jouw toekomst!

Vooropleiding en vrijstellingen

Voor de opleidingen op niveau 2 gelden geen vooropleidingseisen. Voor de opleiding op niveau 3 heb je wel een vooropleiding nodig. Als minimale vooropleiding heb je een VMBO kader- of TL diploma óf een MBO niveau 2 diploma nodig. Als je in de afgelopen twee jaar met succes een MBO opleiding hebt afgerond, kan het zijn dat je recht hebt op vrijstellingen voor de MBO basisvakken. Je moet het vak dan minimaal met een zes hebben afgerond.

Logo-final

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” - Nelson Mandela (1918 - 2013)
Terug naar boven