MBO Niveau 2 opleiding Receptionist/Telefonist

Beschrijving

Het is nooit te laat om te beginnen met leren! Daarom kunt u bij IP Campus gemakkelijk en effectief een volwaardige MBO Niveau 2 of 3 opleiding volgen naast uw baan. Onze opleidingen worden in samenwerking met de MBO zaak versneld aangeboden aan onze kandidaten. Dat kan omdat onze studieprogramma’s doelgericht worden vormgegeven; u leert wat u nodig heeft! Daarbij is veel aandacht voor het bereiken van uw persoonlijke leerdoelen. Onze docenten hebben voldoende tijd en de benodigde kennis vanuit de praktijk om u optimaal te begeleiden in uw leerproces. De studiebelasting van deze opleiding bedraagt maximaal een jaar.

Voor wie?

In de onzekere tijd waarin wij tegenwoordig leven kan het erg lastig zijn om zonder diploma een baan te vinden. Onze MBO opleidingen zijn dan ook bedoeld voor eenieder die zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt wil verbeteren door (alsnog) een diploma te behalen, of die graag verder wil groeien in zijn of haar carrière. Voor deze opleiding gelden geen vooropleidingseisen. Wel maakt u vooraf een intake test bij uw aanmelding voor het vereiste niveau van Nederlands en rekenen, aan de hand waarvan uw instroming wordt bepaald. Tijdens de opleiding krijgt u praktijkgerichte theorie waar u direct iets mee kunt!

Het beroep Receptionist/Telefonist

Een Receptionist/Telefonist beheert de balie, handelt inkomende post en telefoontjes af en communiceert professioneel met klanten, bezoek en collega’s. U kent het bedrijf waar u werkt goed, waardoor u mensen kunt helpen met hun vragen. U weet hoe de organisatie in elkaar zit en welke producten/diensten er worden aangeboden. Door werkervaring of een extra opleiding kun je doorgroeien naar een baan met meer verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld naar een baan als secretaresse (MBO niveau 3).

Inhoud opleiding

De MBO opleidingen worden gegeven op een vast moment in de week, gedurende gemiddeld 20 weken. Daarnaast loopt u een minimum van 240 uur stage, een belangrijk onderdeel van uw opleiding. De stage wordt ook wel de beroepspraktijkvorming (BPV) wordt genoemd. U dient uw stage te lopen bij een erkend (door de ECABO geregistreerd) leerbedrijf. Via dit register vindt u erkende leerbedrijven in uw buurt. In overleg met het leerbedrijf kun je de BPV parttime of fulltime invullen. Tijdens deze praktijkstage krijgt u een goed beeld van uw toekomstige baan en leert u de theoretische kennis te vertalen naar de praktijk. Soms kunt u hiervoor uw huidige baan inzetten.
Hieronder ziet u een overzicht van de vakken die u zult volgen tijdens uw opleiding:

  • Introductie in het administratieve beroep
  • Samenwerken en communiceren
  • Communicatiemiddelen: e-mail en telefoon
  • Bezoek ontvangen
  • Brieven, memo's en formats
  • Inkomende en uitgaande post verzorgen
  • Loopbaan en burgerschap
  • Engels (niveau A2)
  • Rekenen (niveau 2F)
  • Nederlands (niveau 2F)

Waarom uw MBO opleiding bij IP Campus volgen?

Alles bij elkaar genomen bent u veel sneller klaar (en tevens ook voordeliger uit) dan bij een gemiddelde MBO BBL of BOL opleiding. Wij bieden onze MBO opleidingen in de 3e leerweg (ook wel OVO genoemd) aan. De 3e leerweg mag alleen worden gebruikt door particuliere (privé) MBO scholen, zoals de MBO zaak. Dit betekent voor u dat u sneller uw MBO diploma behaalt, naast of tijdens uw werk!

JA, ik wil deze opleiding volgen

Wacht niet langer. Schrijf je direct in.

Je kunt ook mailen: info@ipcampus.nl of bellen naar: 020-5618182
“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” - Nelson Mandela (1918 - 2013)
Terug naar boven